Stay Connected & Follow us

Glamping i Sverige

Glamping i Sverige

Innehållsförteckning

Vår erfarenhet av glamping i Sverige →
Vad är glamping? →
Hur fungerar glamping i Sverige? →
Mer än bara övernattning →
Mer än alternativt semesterboende →
Vad innebär pop-up glamping? →
Olika typer av pop-up boenden →
Alternativa boendealternativ →
En lyxigare camping →
Vad behöver jag packa? →
Bästa årstiden för glamping i Sverige →
Glamping nära sjöar →
Glamping i Sverige under höst & vinter →
Var kan man uppleva glamping i Sverige? →
Lyckas med glamping i sverige – tips →

Glamping har tagit Sverige (såsom även resten av världen) med storm!

Vår erfarenhet av Glamping i Sverige

Som ett familjeägt företag har vi specialiserat oss på att erbjuda unika glamping-upplevelser för både kommersiella och privata evenemang. Vårt moderbolag, Nordic Stretch Tents, har varit banbrytande inom branschen sedan starten. Ägarna Jeandré från Sydafrika och Daniel från Sverige har framgångsrikt kombinerat det vilda och naturnära från Afrika med den stilrena och praktiska skandinaviska designen. Tillsammans tar vi glamping till nästa nivå och skapar minnesvärda tillställningar som överträffar allt du tidigare upplevt!

Vad är Glamping?

Ordet ”glamping” är en förkortning av det engelska fenomenet ”Glamorous Camping” och är kortfattat en form av camping där du har tillgång till en rad bekvämligheter som bekväma sängar, el, värme (ibland även badrum!) för att campingupplevelsen ska bli så bekväm och exklusiv som möjligt. ‘’GLAMPING’’ är ett ord som de flesta av oss ramlat över vid detta laget, men, vad betyder det egentligen? Som de glamping specialister vi är tänkte vi förklara denna utomhus fenomen som tagit världen med storm.

Glamping är en blandning av orden ‘’glamorös’’ och ‘’camping’’ som beskriver ett lyxigare sätt att campa på. Det erbjuder ett lyxigt och bekvämt sätt att spendera tid i naturen på med känslan av att bo på ett hotell eller en resort. Skillnaden är bara att alla dessa lyxigheter tar plats inom en tältstruktur med canvasväggar istället. Glampingtält kommer i flera olika former och material med ett ‘’canvas’’ material som är vanligt förekommande för alla stilar av glampingboende. Några populära exempel på glampingboenden är canvas bell tält, yurts, Eco stretch houses och tipis.

Dessa tält är gjorda för att du ska kunna möblera efter eget tycke och det finns oändliga möjligheter för dig att kunna göra detta till din alldeles egna typ av utrymme, fyllt av lyx och bekvämligheter.

Hur fungerar Glamping i Sverige?

Det som gör glamping i Sverige speciellt är den underbara sammanslagning av Sveriges vackra naturen och lyxen att inte behöva kompromissa med bekvämligheterna du har i ditt eget hem – Glamorös Camping!

Oavsett om det är i ett lyxigt glampingtält, jurta, trädkoja eller kupol så kommer du att få uppleva moderna och mysiga bekvämligheter såsom plysch-sängar, komplett badrum och köksmöjligheter.

Glamping i Sverige – mer än bara övernattning

Det fina med pop-up konceptet, och glamping i Sverige överlag, är att mångsidigheten med tälten gör att man kan använda dessa till mer än bara övernattning. Dom passar exemplariskt att använda till olika dagsevent. “Day glamping” och picknickglamping har blivit ett unikt och populärt sätt att umgås och fira med familj och vänner i en utomhusmiljö.

Canvas klock-tälten är inredda med mattor i bohemstil, kuddar, puffar, Baliparaplyn, rottingmöbler och låga bord som ger en avslappnad och mysig pop-up atmosfär som passar perfekt för möhippefester, intima bröllop och födelsedagsfirande. Canvas klock-tält är ett blankt papper och olika teman och färger kan läggas till i den neutrala ”standard-tonen” om kunden önskar.

Ballongkonst, blomsterarrangemang, tygdrapering, skyltar och ljus är bara några av alternativen som Nordic Pop-Ups vid tidigare installationer har använt sig av för att dekorera personligt för varje enskild kund.

Picknickdelen är också ett riktigt enkelt och stressfritt sätt att hålla gästerna mätta utan att själva behöva ta hand om all matlagning. Beroende på typ av evenemang kan man beställa pizza, frukostkorgar, tapasplattor, sushi eller ett urval av “high tea” tårtor och smörgåsar som kan delas runt picknickbordet.

Eco Stretch House passar även det väldigt bra som en pop-up lokal och skapar en fantastiskt interaktivt och iögonfallande utrymme för lanseringsfester, varumärkesaktivering och andra utomhusevenemang. Vi har vid tidigare tillfällen sett Eco Stretch House förvandlas till salonger, kaffebar och även en scen!

Glamping i Sverige – mycket mer än alternativt semesterboende

Det har varit så underbart att få se glampingrörelsen i Sverige utvecklas till något mycket mer än ENBART ett alternativt semesterboende. Dess syfte sträcker sig så mycket längre än enbart erbjuda bekvämlighet med canvastältväggar. Glamping, pop-up glamping och “day glamping” vårdar kontakten, kontakten med naturen och kontakten med andra.

Vad innebär pop-up glamping i Sverige?

Men vad innebär egentligen ‘’pop-up glamping’’? Pop-up glamping är all föregående information… men på resande fot.

På Nordic Pop-ups har vi gjort våra glampingbyar (flera tält uppsatta nära varandra för att skapa en liten by) förflyttningsbara. Kunden väljer plats och vi transporterar glampingtälten, möblerna samt inredningen till önskad plats.

Därför är vår pop-up tjänster ett perfekt alternativ för boende till alla olika sorters tillställningar. Det funkar för konferenser, bröllop, festivaler och privata tillställningar i behov av extra boende eller helt enkelt för dem som vill uppleva ett lyxigare och bekvämare sätt att campa på.

Olika typer av pop-up boende i Sverige

När det gäller glamping i Sverige erbjuder Nordic Pop-Ups två olika typer av pop-up boende-alternativ:

 • Canvas klock-tält
 • Eco Stretch House

Canvas klock-tält är canvastält utrustat med sköna sängar, lakan, täcken och härliga kuddar, mattor och Jeandres extra ”touch of love” i inredningen. Detta är en perfekt boende-lösning för utomhuskonferenser, bröllop, möhippor, svensexor, festivaler och fester. Tälten passar för större grupper och det ryms upp till 4 personer i varje tält.

Eco Stretch House är designat och konstruerat som ett tillfälligt boende för miljökänsliga omgivningar. Det är den mer överdådiga varianten av Nordic Pop-Ups glamping tältsortiment som inkluderar trägolv, canvasväggar och ett stretchtälttak. Eco Stretch House förkroppsligar Afrikas anda med sitt utseende och skapar känslan av att vara på en lyxsafari oavsett miljö.

Med endast en av dessa tillgängliga att hyra, erbjuder Eco Stretch House den perfekta boendelösningen för säsongsbetonade uppsättningar, speciella tillfällen och marknadsevent för kunder.

Glamping i Sverige – alternativ boendealternativ

Pandemin har även i Sverige fått de reselystna att tänka om hur denne ser på världen och boende under resandet. Så kallade ”staycations” eller ”hemester” har inspirerat företag att erbjuda alternativa och spännande boendealternativ till sina gäster med fokus på frisk luft och att bli ett med moder natur.

Detta nya sätt att bo på under sin semester kommer även det med en ny sorts resenär nämligen den ”mjuka äventyraren”. Den mjuka äventyraren ger sig ut på utomhusupplevelser som inte är alltför fysiskt krävande. Glamping i Sveriges vackra natur ger den mjuka äventyraren den perfekta balansen mellan utomhusupplevelser och aktiviteter där han eller hon har förmågan att bli ett med moder jord utan att behöva kompromissa med lyx och komfort.

Glamping som en lyxigare camping

Trots att den moderna benämningen ”glamping” är relativt ny så är tanken om en lyxigare camping inte det. Utanför Sverige har glamping safaris funnits i många år och eftersom ena halvan av ägarna bakom Nordic Pop-Ups och Nordic Stretch Tents, Jeandre är uppvuxen in Sydafrika så är detta koncept inte främmande för henne. Hennes safariupplevelser från ungdomen har faktiskt inspirerat henne och hennes partner Daniel att ta hem konceptet pop-up glamping till Sverige.

I enlighet med den nomadiska approachen med lyxiga safariläger mitt i den afrikanska vildmarken vill Jeandre och Daniel skapa unika glampingoaser på avlägsna platser i Sverige som kunden själv har valt. Den myntade termen ”pop-up glamping”  innebär i stort att tillfälliga glampingplatser sätts upp i en idyllisk miljö där platsen är helt beroende av kundens önskemål och event.

 

Allt du behöver veta om glamping i Sverige

Vad behöver jag packa i min övernattningsväska när jag glampar i Sverige?

Vi på Nordic Pop-ups är kända för glamping i Sverige och vår inredning och dekoration. Mycket baktanke har tagit plats i urvalsprocessen av dessa för att säkerställa en bekväm och lyxig ‘’pop-up’’ glampingupplevelse för alla.

Med det sagt kan vi inte packa era snacks, kläder eller badrumsaccessoarer åt er. Detta måste ni tyvärr göra på egen hand. Därför har vi gjort en packlista med de saker som kan vara bra att ha med sig för att säkerställa en bekväm och lyxig utomhusupplevelse i våra glampingtält.

MAT, det finaste vi har

Det är alltid en bra idé att ta med extra mat, snacks, vatten och annan dryck. Beroende på plats och evenemang kan både mat och kök finnas tillgängligt för er. Men om det inte finns tillgängligt i närheten rekommenderar vi att packa med er följande:

 • Bärbar kokplatta och gas
 • Grillkol, tändstickor och en minigrill
 • Tändare (du kan ta med dig ljus men bäst att använda dessa utanför då tältet är brandfarligt)
 • Köksredskap
 • Porslin och bestick
 • Trasa/ Servetter/ Pappershanddukar/ Våtservetter
 • Tvättmedel
 • Diskmedel

ATT HA PÅ SIG

 • Stickad mössa – ett bra plagg att ha på sig under natten
 • Regnkläder och vattentäta stövlar
 • Varma kläder och sockar (även isolerande kläder för att sova i då svenska sommarnätter kan bli rätt kalla)
 • Varm jacka
 • Badkläder och solhatt

TA HAND OM ER SJÄLVA OCH VARANDRA

 • Handdukar och toalettpapper
 • Öronproppar
 • Mygg och insektsspray
 • Första hjälpen-kit
 • Tvål, desinfektionsmedel, tandborste och tandkräm
 • Brädspel och aktiviteter
 • Trådlös mobilladdare

Börja packa!

Äventyret väntar…

När är den bästa tiden på året för glamping i Sverige?

Även om glamping och camping är två väldigt olika sätt att utforska och leva i naturen på, har dem en sak gemensamt – CANVASVÄGGAR. Båda tältstrukturerna är gjorda av canvas och är ofta oisolerade.

Detta betyder att om du är intresserad av glamping rekommenderar vi alla glampingentusiaster att utföra sina glampingäventyr runt samma tid på året som gemene man skulle campat på.

Maj till September varje år är en relativt vädersäker säsong på året att campa på i Sverige. Temperaturerna går oftast inte förbi 0 grader och förutsätter njutning till den som vill uppleva våren och sommaren utomhus.

Glamping nära sjöar

Om du för första gången är sugen på att prova glamping i Sverige har vi ett bra tips. Vår enda rekommendation under sommarmånaderna skulle varit att undvika glamping för nära sjöar då ni helst vill hålla myggen borta. Myggen kan hålla sig relativt borta med insektsspray, speciella lampor, brinnande ljus samt innovativa armband men våra små flygande vänner lyckas alltid hitta ett kryphål. Med det sagt kommer alla våra tält med extra myggnät i dörrarna och alla fönster för att säkerställa en fridfull sömn under de varma sommarnätterna när man behöver öppna upp dörrarna och släppa in frisk luft.

Glamping i Sverige under höst och vinter

Glamping i Sverige är däremot också ett alternativ under hösten och vintern. En eldstad och extra värmande element för att hålla tälten varma är extra viktigt dessa månaderna. Canvasväggar ‘’andas’’ och golvet på tältet absorberar alltid de kalla temperaturerna så det kan absolut vara en utmaning att hålla värmen inuti tälten, men inte omöjligt. Vid snöfall bör snön skakas av tältet kontinuerligt för att undvika för tung snö på glampingtältet, som i värsta fall kan resultera i kollaps.

Extra tips är att packa med dig en övernattningsväska och denna kommer bidra till hur varm, skön och bekväm din vistelse under vintern kommer vara. Thermos, flera lager av kläder, varma ullsockar och en mössa för att täcka huvudet borde vara med på din packlista vare sig det är vinter, vår, sommar eller höst.

Var kan man uppleva Glamping i Sverige?

En av anledningarna till att Sverige är ett fantastiskt land när det gäller glamping är att vi har sån fantastisk natur, oavsett var i landet du befinner dig. Det bergiga i norr, kustens fantastiska stränder och inre landets vackra skogar skämmer bort dig som resenär med valmöjligheten av att sätta ett glampingtält i princip varsomhelst och ändå bli erbjuden otroligt vackra vyer.

Även om det just nu skapas många glampingbyar är Nordic Pop-ups den enda glampingspecialisten som är en äkta nomad, utan en satt address. Våra ‘’pop-up’’ glampingtjänster ger möjligheten att sätta upp en hel glampingby utefter önskad plats vare sig det handlar vid berg, kust, sjö, fält, skog eller mitt i innerstan.

Vi på Nordic Pop-Ups har fördelen att kunna skapa unika pop-up glampingbyar och upplevelser som kan låna ut sig själva till den svenska naturen och omkringliggande områden utefter våra kunders önskemål. Ingen glampinguppsättning kommer vara den andra lik när du själv får skapa din glampingupplevelse för kollegor, vänner, bröllopsgäster eller dig själv.

Våra bästa tips för att lyckas med glamping i Sverige

Våra bästa tips för att särskilja camping från en lyxig glamping i Sverige skulle vara att lägga till:

 • Sängar och bekväma madrasser
 • Täcken, Kuddar och örngott med god kvalité (och extra varma förstås)
 • Mysiga mattor
 • Varm belysning för mysfaktor
 • Extra utrymme för gäster att försvara sina saker på
 • Unik och snygg inredning såsom exempelvis soffor, kaffebord och sängbord för att skapa en riktigt ‘’hemma’’-känsla.
 • Plantor och växter för att väcka liv i inredningen
 • Lyxiga textildetaljer såsom tjocka ull-filtar, bomulls överdrag och dekorativa puffar (både för sängar och golv).
 • Utomhusmöbler för att kunna njuta av soluppgångar, solnedgångar och allt däremellan.

Om tillgängligt:

 • Erbjud elektricitet, element och laddningsuttag.
 • Lägg till exklusiva badrums och köksmöjligheter
 • Släng in en bubbelpool eller en bastu.
 • Uppmuntra ‘’lägg till’’ tjänster i form av frukostkorgar, picknick eller grillpaket.