Stay Connected & Follow us

Glamping i Sverige

Glamping i Sverige

Glamping har tagit Sverige (såsom även resten av världen) med storm!

Då undrar du säkert, vad är Glamping i Sverige?

Det som gör glamping i Sverige speciellt är den underbara sammanslagning av Sveriges vackra naturen och lyxen att inte behöva kompromissa med bekvämligheterna du har i ditt eget hem – Glamorös Camping!

Oavsett om det är i ett lyxigt glampingtält, jurta, trädkoja eller kupol så kommer du att få uppleva moderna och mysiga bekvämligheter såsom plysch-sängar, komplett badrum och köksmöjligheter.

Glamping i Sverige – alternativ boendealternativ

Pandemin har även i Sverige fått de reselystna att tänka om hur denne ser på världen och boende under resandet. Så kallade ”staycations” eller ”hemester” har inspirerat företag att erbjuda alternativa och spännande boendealternativ till sina gäster med fokus på frisk luft och att bli ett med moder natur.

Detta nya sätt att bo på under sin semester kommer även det med en ny sorts resenär nämligen den ”mjuka äventyraren”. Den mjuka äventyraren ger sig ut på utomhusupplevelser som inte är alltför fysiskt krävande. Glamping i Sveriges vackra natur ger den mjuka äventyraren den perfekta balansen mellan utomhusupplevelser och aktiviteter där han eller hon har förmågan att bli ett med moder jord utan att behöva kompromissa med lyx och komfort.

Glamping som en lyxigare camping

Trots att den moderna benämningen ”glamping” är relativt ny så är tanken om en lyxigare camping inte det. Utanför Sverige har glamping safaris funnits i många år och eftersom ena halvan av ägarna bakom Nordic Pop-Ups och Nordic Stretch Tents, Jeandre är uppvuxen in Sydafrika så är detta koncept inte främmande för henne. Hennes safariupplevelser från ungdomen har faktiskt inspirerat henne och hennes partner Daniel att ta hem konceptet pop-up glamping till Sverige.

I enlighet med den nomadiska approachen med lyxiga safariläger mitt i den afrikanska vildmarken vill Jeandre och Daniel skapa unika glampingoaser på avlägsna platser i Sverige som kunden själv har valt. Den myntade termen ”pop-up glamping”  innebär i stort att tillfälliga glampingplatser sätts upp i en idyllisk miljö där platsen är helt beroende av kundens önskemål och event.

Olika typer av pop-up boende i Sverige

När det gäller glamping i Sverige erbjuder Nordic Pop-Ups två olika typer av pop-up boende-alternativ:

  • Canvas klock-tält
  • Eco Stretch House

Canvas klock-tält är canvastält utrustat med sköna sängar, lakan, täcken och härliga kuddar, mattor och Jeandres extra ”touch of love” i inredningen. Detta är en perfekt boende-lösning för utomhuskonferenser, bröllop, möhippor, svensexor, festivaler och fester. Tälten passar för större grupper och det ryms upp till 4 personer i varje tält.

Eco Stretch House är designat och konstruerat som ett tillfälligt boende för miljökänsliga omgivningar. Det är den mer överdådiga varianten av Nordic Pop-Ups glamping tältsortiment som inkluderar trägolv, canvasväggar och ett stretchtälttak. Eco Stretch House förkroppsligar Afrikas anda med sitt utseende och skapar känslan av att vara på en lyxsafari oavsett miljö.

Med endast en av dessa tillgängliga att hyra, erbjuder Eco Stretch House den perfekta boendelösningen för säsongsbetonade uppsättningar, speciella tillfällen och marknadsevent för kunder.

Glamping i Sverige – mer än bara övernattning

Det fina med pop-up konceptet, och glamping i Sverige överlag, är att mångsidigheten med tälten gör att man kan använda dessa till mer än bara övernattning. Dom passar exemplariskt att använda till olika dagsevent. “Day glamping” och picknickglamping har blivit ett unikt och populärt sätt att umgås och fira med familj och vänner i en utomhusmiljö.

Canvas klock-tälten är inredda med mattor i bohemstil, kuddar, puffar, Baliparaplyn, rottingmöbler och låga bord som ger en avslappnad och mysig pop-up atmosfär som passar perfekt för möhippefester, intima bröllop och födelsedagsfirande. Canvas klock-tält är ett blankt papper och olika teman och färger kan läggas till i den neutrala ”standard-tonen” om kunden önskar.

Ballongkonst, blomsterarrangemang, tygdrapering, skyltar och ljus är bara några av alternativen som Nordic Pop-Ups vid tidigare installationer har använt sig av för att dekorera personligt för varje enskild kund.

Picknickdelen är också ett riktigt enkelt och stressfritt sätt att hålla gästerna mätta utan att själva behöva ta hand om all matlagning. Beroende på typ av evenemang kan man beställa pizza, frukostkorgar, tapasplattor, sushi eller ett urval av “high tea” tårtor och smörgåsar som kan delas runt picknickbordet.

Eco Stretch House passar även det väldigt bra som en pop-up lokal och skapar en fantastiskt interaktivt och iögonfallande utrymme för lanseringsfester, varumärkesaktivering och andra utomhusevenemang. Vi har vid tidigare tillfällen sett Eco Stretch House förvandlas till salonger, kaffebar och även en scen!

Glamping i Sverige – mycket mer än alternativt semesterboende

Det har varit så underbart att få se glampingrörelsen i Sverige utvecklas till något mycket mer än ENBART ett alternativt semesterboende. Dess syfte sträcker sig så mycket längre än enbart erbjuda bekvämlighet med canvastältväggar. Glamping, pop-up glamping och “day glamping” vårdar kontakten, kontakten med naturen och kontakten med andra.