Stay Connected & Follow us

Vinter Glamping

Glamping tent in a forest with snow on the ground

Vinter Glamping

Hur fungerar glamping på vintern?

Glamping, en kombination av ”glamorös” och ”camping”, har blivit oerhört populärt under de senaste åren. Det låter dig bli ett med naturen samtidigt som du får njuta av bekvämligheten med ett otroligt mysigt och lyxigt glampingtält. Medan glamping ofta förknippas med varmare väder är det lika förtrollande under sveriges vintermånader. Läs vidare för att få reda på hur du kan göra din glamping i Sveriges vinter verkligt minnesvärd!

Vad är Glamping?

Innan vi dyker in i vinterglampingens magi måste vi först förstå vad glamping handlar om. Glamping är en form av utomhusvistelse som kombinerar campingens närhet med naturen och förstklassiga bekvämligheter. Det erbjuder en unik upplevelse där du kan koppla av med naturen utan att uppoffra komfort! Från mysiga stugor och lyxiga tält till trädhus inbäddade i vildmarken, erbjuder glamping ett brett utbud av boenden.

Magin med glamping på vintern

1. Omfamna Vinterlandskapet

En av de främsta anledningarna att välja vinterglamping är det förtrollande vinterlandskapet som väntar på dig. Tänk dig att vakna upp till orörda snötäckta landskap, glittrande iskristaller och den lugna tystnaden i naturen. Glamping på vintern ger dig verkligen möjligheten att uppleva naturen i dess renaste form och skapa minnen för livet.

2. Mysiga Boenden

Vinterglampingboenden är utformade för att hålla dig varm och bekväm under den kyliga årstiden. Många glampingplatser erbjuder isolerade tält och stugor med uppvärmningssystem, tjocka filtar och till och med bubbelpooler för att koppla av i efter en dag med utforskande av vinterlandskapet.

3. Norrskenets mystik

Sverige är en av de absolut bästa platserna för att få uppleva det häpnadsväckande norrskenet, även känt som aurora borealis. Vinterglamping i norra Sverige ger dig en enastående möjlighet att få bevittna en helt fantastisk färgdans, en upplevelse jag kan lova att du kommer bära med dig för alltid.

4. Vinteraktiviteter

Glamping på vintern handlar inte bara om att mysa inomhus (även om det är en otroligt härlig upplevelse i sig), det öppnar också upp en värld av spännande vinteraktiviteter. Från adrenalinfyllda snöskoteräventyr och hundslädsåkning till isfiske och längdskidåkning. Vad passar dig bäst?

5. Frid och Lugn

En av anledningarna till att jag förälskat mig i glamping, både på sommarhalvåret och vinterhalvåret, är möjligheten att både kunna glampa med en större folkgrupp, men också att kunna komma bort från de dagliga folkmassorna och uppleva naturens lugn när det är som bäst. Bortom stadens liv och rörelse kan du verkligen koppla av och förnya dig i vinterdvalan.

Hur du förbereder dig för vinterglamping

1. Klä dig för kylan

När du glampar på vintern är rätt klädsel avgörande. Klä dig i lager med termiskt underställ, fleece och vattentät ytterkläder för att hålla dig varm och torr under dina utomhusaktiviteter. Glöm inte att packa ett bra par isolerade stövlar och handskar. Hemligheten med att kunna njuta av kallt väder är att kunna hålla sig själv varm.

2. Packa ner väsentligheter

Förutom varma kläder är det viktigt att packa viktiga saker som en ficklampa, en bärbar laddare, kamera och en ryggsäck för att bära snacks och drycker under dina vandringar.

3. Planera Dina Aktiviteter

Även om glamping i sig är en otroligt härlig aktivitet kan det vara bra att ha lite andra saker på sin att-göra lista att bocka av när man är iväg. Förbered och planera de vinteraktiviteter du vill uppleva under din glampingresa. Vissa aktiviteter kan kräva förhandsbokning, så planera i förväg för att undvika besvikelser.

5. Omfamna Hygge-Livsstilen

Hygge, det danska ordet för “mysighet” och bekvämlighet, är helt klart kärnan när det gäller glamping på vintern i Sverige. Omfamna hygge-livsstilen genom att tända ljus, njuta av varm choklad, läs en bok och ha det bara allmänt bra!

Var kan man glampa på vintern i Sverige?

Vinterglamping i Lappland – Tomtens Hemvist

Lappland, i norra Sverige, är en drömdestination för vinterglamping. Upptäck den arktiska vildmarken, träffa tomten och om du har tur fångar du det fängslande norrskenet.

Vinterglamping i Jämtland Härjedalen – Ett riktigt vinterparadis

Denna region erbjuder ett pittoreskt vinterparadis med frusna sjöar, snötäckta berg och charmiga trästugor som ger en perfekt glampingupplevelse på vinterhalvåret.

Vinterglamping på Stockholms Skärgård

Fly till Stockholms skärgård för en unik glampingupplevelse nära havet. Njut av havets läckerheter och utforska den frusna skärgården på skridskor.

Vanliga frågor om glamping på vintern

Är vinterglamping lämpligt för familjer med barn?

Svar: Ja, vinterglamping kan vara ett underbart familjeäventyr. Många glampingplatser erbjuder familjevänliga boenden och aktiviteter som passar alla åldrar.

Finns det några risker med glamping på vintern?

Svar: Även om vinterglamping är en generellt sett säker upplevelse är det viktigt att följa platsens riktlinjer och vara förberedd på väderförändringar. Klä dig lämpligt och underskatta inte vinterkylan.

Kan jag se norrskenet under vilken vinternatt som helst?

Svar: Norrskenet är oförutsägbart, men chanserna att bevittna det ökar under klara och mörka vinternätter, särskilt i norra Sverige.

Vilken är den bästa tiden för vinterglamping i Sverige?

Svar: Vintersäsongen i Sverige sträcker sig vanligtvis från december till februari. Denna period erbjuder de bästa förutsättningarna för vinterglamping med gott om snö och förtrollande vinterlandskap.

Kan jag njuta av vinterglamping om jag inte gillar kallt väder?

Svar: Absolut! Med rätt kläder och boenden kan du hålla dig varm och mysig samtidigt som du njuter av det förtrollande vinterlandskapet.

Vinterglamping i Sverige erbjuder en unik och magisk upplevelse som förenar lyx med naturens skönhet. Från att omfamna vinterlandskapet till att bevittna norrskenet och delta i spännande vinteraktiviteter, är glamping på vintern ett äventyr som inte liknar något annat. Med rätt förberedelse och rätt inställning blir din vinterglampingresa en oförglömlig upplevelse fylld av värme, glädje och kära minnen.

Läs mer om glamping i Sverige →